Selamat Datang and Welcome

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,

Terima Kasih Kerna Sudi Melawat Blog Rasmi Untuk , 9W2-ZLF. Pertama Sekali , Mohon Maaf Jika Kandungan Blog Ini Menyentuh Perasaan Mana-mana Pihak , Dan Sekiranya Ada Kekasaran Bahasa Di Blog Ini.

Untuk Pelawat Yang Merupakan Kali Ke-2 Atau Lebih , Jutaan Terima Kasih Saya Ucapkan.

Silakanlah Baca Artikel2 Yang Ada Kat Sini , Maybe Takdelah Bagus Sangat Pun Apa YAng Tertulis Kat Sini..
Maklumlah , Penulisnya Baru Setahun Jagung Berkecimpung Dalam Ham Radio , Dunia Blog dan Di Alam Ini..


73

Khamis, 9 Oktober 2014

Hidup Ini Umpama Roda Yg Berputar

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Izinkan saya meluahkan perasaan di malam hari... hehe... kadang2 terfikir.. segala kemewahan, kesenangan yg dikecapi sekarang ini.. mampu ke bertahan sehingga hari esok?

tiada siapa yg tau apa akan terjadi keesokan hari.. entah2 esok kita bukan sesiapa.. tiada harta.. tiada kemewahan... macam mana? apa nak buat?

begitu juga sebaliknya.. mungkin hari ni kita susah, tiada kemewahan... duit tu selalu je tak cukup... kawan2 pulak selalu pandang rendah kat kita.... entah2 esok kita dilimpahi dengan kemewahan, mungkin melebihi daripada kawan2 yang selalu mengejek kita..

itulah.. tiada siapa yg dapat meramal apa yg jadi keesokan hari.. kuasa bukan di tangan kita... semuanya di bawah Kekuasaan Allah... sentiasa beringatlah... kehidupan kita ini umpama roda yg sentiasa berputar... dan putaran roda ini tidak akan berhenti sehinggalah kita meninggalkan dunia ini..

DE
9W2-ZLF


Tiada ulasan: